Felhasznált féldrágakövek

Hegyikristály

A hegyikristály minden gyógykövek  ,,leggyógyítóbbika”: fokozza az összes többi kő hatását, erősíti a test minden funkcióját, kiegyensúlyozó hatást gyakorol a lélekre. Tiszta energiája minden más energiát mozgásba hoz. Lehetetlen felsorolni a hegyikristály összes gyógyhatását, hiszen minden területre hat.
Amikor még nem kristályosodott ki, a hegyikristály tejszerűen átlátszatlan. Ebben a formájában ,,tejkvarcnak" nevezik.

Ametiszt

Az ametisztet a ,,szenvedélyek kövének” is nevezik, azt mondják róla, hogy a mániás viselkedések mindegyikére pozitív hatással van
Az idegsejtekre kifejtett hatása révén javítja az agy koncentrációs képességét. Kiegyensúlyo-zó hatással van a belső nyugtalanságra, segíti az ellazulást. Serkenti az immunrendszert, és a hasnyálmirigy működését.

Rózsakvarc

A rózsakvarc a legismertebb kövek közé tartozik, ennek talán sokoldalú hatása a magyarázata. Felhasználható: lelki terhek megszüntetése vízerek, mágneses mezők leárnyékolására, vérszegénység, angina pectoris, asztma esetében, félelem, harag feldolgozásában stb.

Hematit

Sokan vérkőként ismerik, magas vastartalma pozitív hatással van a vérképre, hatásos vérszegénység, vashiány esetén. Véd az érelmeszesedéstől, regeneráló hatással van a májra, így megkönnyíti a szervezet méregtelenítését. Fokozza a test regenerációs képességét, elősegíti a sebek gyógyulását.

Amazonit

Réztartalma révén erősíti az agyat. Lelki téren is kiegyensúlyozó hatása
van: oldja a lelki feszültséget és nyugtatólag hat az idegekre. Még önpusztító
hajlamok és depresszió esetén is Régebben  a szülő nőkezébe adták, hogy a fájásokat és
a szülést elősegítsék, lazító-oldó hatást fejt ki a menstruációs görcsök esetében is.

Aventurin

Jó hatással van a bőrre, alkalmazzák allergia bőrkiütések, ekcéma, pattanások kezelésére is. A különféle bélproblémák  pl  püffedtség, hasmenés székrekedés is kezelhető vele. Lelki hatásköre: megnyugtatja a szívet, feledteti gondjainkat, segíti a nyugodt alvást.

Fluorit

Ez a kő nagyrészt fluorból áll, tehát hatással van a csontokra: például arthritis
(ízületi gyulladás), arthrosis, osteoporosis (csontritkulás), csonttörések esetében is  használják. A fogakat is erősebbekké teszi.  A fluorit segíti a nyálkahártya, a légutak és a tüdő regenerálódását. Allergia ellen is hatásos. Segíti a nagyagy működését, a könnyebb tanulást és a gyorsabb gondolkodást.

Howlit

A howlit a súlyproblémákkal kűzdő emberek köve: segíti a fogyást és a salaktalanítást.

Emellett csökkenti a folyadékraktározást is. Enyhíti a bélzavarokat, az émelygést és a hányingert. A howlit fizikai síkra gyakorolt hatását a lelkiekre kifejtett hatása támogatja: erősíti az akaratot és a kitartást. Segíti a blokádok minden fajtájának leépítését, testben és lélekben egyaránt. Javítja a diplomáciai készséget és a belátást.

Gyöngy

A gyöngyöt vérzési zavarok esetében használhatjuk. Hatására gyorsabban gyógyulnak a sebek
Hatással van a mellékvesére, és gondoskodik az ödémák felszívódásáról. Mészhiány és
a köröm betegségeinek fellépésekor is segít. A gyöngy tudatosítja a feldolgozatlan konfliktusokat, traumákat, régi fájdalmakat. Hat a szellemi kimerültség ellen, megtanít a kezdeményezésre, segíti egyéni érési folyamatunkat

Karneol

A karneolok a vérre hatnak: javítják a vérképet, oldják a vérrögöket.
gyorsítják a sebek gyógyulását. Gyomor- és bélbetegségek megszüntetésére, anyagcsere problémák esetében is használhatjuk. Javítják a szervezet ásványi és tápanyagfelvételét. Alkalmazhatjuk reumatizmus ellen, segítenek a vese- és hólyagkövek feloldásában, és az ún. ,,női betegségeknél". A karneol csökkenti a koleszterinszintet is.. Hatással van a lépre, a májra, a gyomorra és a nyirokra. Feszesebbé teszi a kötőszövetet, jól hat érfájdalmak és visszér esetében. A karneolok fokozzák kitartásunkat és állhatatosságunkat, segítik tetterőnket. Lelki kimerültség esetén új energiát adnak, és erősítik belső indíttatásainkat.

Magnetit

A magnetit (mágnes) oldja a blokádok minden formáját, így javítja minden területen az energiaellátást. élénkíti  a sejtképződést, szabályozza a hormonháztartást, és a pszichoszomatikus zavarokat. A hajszálerek mikrokeringését javítja, és bővebb oxigénellátásban részesíti a sejteket
.

Jáspis

A jáspisról szintén megállapítható, hogy jóformán minden területen egyaránt alkalmazhatjuk. A jáspis minden fajtája erősíti az ellenálló erőt, segíti az emésztést. Fokozzák a kitartást, elősegítik a kiegyensúlyozottságot, megnyugtatnak, segítenek belátni a hibákat, leépíti a bűntudatot.
Növelik a lelki erőt, újult életerőt adnak.
A felhasználás fő szempontja a kő színe.
A vörös jáspis az akaraterőhöz, megvalósítási képességhez, vérproblémákhoz ajánlott.
A sárga és a barna a gyomor- bélrendszerhez,
A zöldet a gyógyulás elősegítéséhez és harmonizáláshoz használjuk.
(ékszereinkben vörös jáspist, breccsajáspist, picassojáspist és óceánjáspist használunk.)

 

 

Jade/jadeit

A jadeit erősíti az idegeket, feszültség és kimerültség esetén élénkítő hatású, kiegyensúlyozottság érzését kelti. Visszaadja a belső békét és nyugalmat.
Keleten nagyra értékelik, a lelki béke bölcsességét jelképezi.
Erős hatással van a hólyag és a vese működésére. Nemcsak a sav- bázis háztartást tartja egyensúlyban, hanem a vízháztartást is. Emellett segít a méreganyagok kiválasztásában és elvezetésében.

 

Korall

A korall a vérképre van hatással, szervezetünk könnyebben termeli az ellenálló képességhez nélkülözhetetlen fehérvérsejteket. Stabilizá|ja a vérnyomásti. Szabályozza a nyirokkeringést, és segít a nyirokmirigyek betegsége esetén. Enyhíti a vérzési zavarokat. A korall befolyást gyakorol a légutakrais: erősíti a hörgőket, segít légszomj és köhögés esetében. Csökkenti az epekövek kialakulásnak esélyét. Levezetia bélproblémákat, segíti a salaktalanítást és a súlyproblémákat.
Szenilitás és időskori gyengeség esetén is alkalmazhatjuk.

Krizokolla

Enyhíti az égési sérüléseket és a gyulladásokat, csillapítja a lázat.
Pajzsmirigyproblémák és -betegségek, és a torok fertőzéseinek kezelésében is hasznos segítséget nyújt. Izületi gyulladás, meszesedés, reumatizmus elősegítésére, emésztőrendszeri panaszok, retinaproblémák, idült gyulladások gyógyítására is használható. A krizokolla elősegíti az ellazulást, kiegyenlíti a lelki diszharmóniát. Hatására a tudatalatti
rávilágít a tudattalan dolgokra és érettebbé válik a személyiség..

 

Mohaachát

A mohaachát a légutakra és a homloküregre hat. De nem csak ezeken a helyeken, hanem az egész szervezetben segíti a kiválasztást. Erősíti a hasnyálmirigyet.

Bélbetegségek és bélproblémák fellépésekor kiválóan használható,
egészen a bélflóra problémáinak kezeléséig. Harmonizá|ó hatása van. Szabályozza
az emésztést, és segít az emésztőenzimek termelésében.  Az immunrendszerre gyakorolt hatásának köszönhetően véd a fertőzésektől. Duzzanatcsökkentő.

Mookait

A mookait harmonizáló hatást gyakorol az egész testre, és segíti a sebek
gyógyulását. Gennyesedés, ekcéma, kelések és furunkulusok gyógyítására is
használhatjuk, mivel oldja a gennyes gócokat. Ezenkívül erősíti a hasnyálmirigyet
és az immunrendszert. Tisztító hatása van a vérre. Vitalizál, erőt ad. A mookait kiegyensúlyozottá lesz, a belső nyugalom és béke érzését kelti bennünk. Ahogyan a fizikai síkon segít túlhajszoltság esetén,úgy ennek megfelelően a szellemi túlterheltség feldolgozásában is segítségünkre van

Obszidián

Az obszidiánok minden síkon oldják az energiaáramlás blokádjait, félelmek és depresszió ellen is hatásosak. Segíti a tisztánlátás képességét.
Antibakteriális hatásuknak köszönhetően gyorsítják a sebgyógyulást és hatásosak gyulladásokkal szemben. Fokozzák a vérellátást, élénkítik az emésztést. Csont- lágyék- és izomfájdalmak, gyulladások esetén is hasznosak.
ékszereinkben  hópehely obszidiánt használunk.

ónix

Az ónix erős hatással van az agy tevékenységére, javítja a koncentrációt és az analitikus gondolkodást. Fokozza a koncentrációt és az öntudatunkat, megszünteti a negatív
érzelmeket és csökkenti a befolyásolhatóságunkat.
Hat a fülre és a szemre, hatással van minden daganatféleségre.
Az ónix erősíti az immunrendszerünket, véd a fertőzésektől.

Rodonit

A rodonit enyhén aktiváló energiája a testet és a lelket egyaránt harmonizálja. Megszünteti a félelmet, bátorságot ad. Segítségével a lelki sebek éppoly hamar begyógyulnak, mint a testiek. Hatására felgyorsul a sejtképződés, elmúlnak a vérzések, és meggyógyulnak a sebek. keringési és szívproblémák, -betegségek esetén is jó szolgálatot tesz. Erősíti a csontokat és a csontszövetet, ezért izommerevedés vagy feszültségek esetében is használható. Segíti a szervezel méregtelenítésétA rodonitot autoimmun-betegségek, genetikus betegségek, pajzsmirigyzavarok, hegesedési zavarok, asztma, ekcéma, gyomorfekély, de sclerosis multiplex vagy Parkinson-kór esetében is.
 

Tigrisszem

A tigrisszem pozitív hatást gyakorol az agyra és a koncentráló képességre. Aktiválja döntési képességünket bátorságunkat és tetterőnket, segít problémáink megoldásában. Megfékezi a túláradó energiákat és izgalmakat, hatásos segítség idegi betegségek esetében is. Használatával kifejleszthetjük magunkban a mások iránti bizalom és megértés képességét.
Hatással van az izületekre és a csontozatra is, erősíti a légutakat és a tüdőt.

Turmalinkvarc

A turmalinkvarc a hegyikristály és a sörl (Turmalin) keveréke, amely egyesíti magában az
egyik gyógyerejét a másik oltalmazó erejével. A turmalinnak is széles körű felhasználási területe van: alkalmazhatjuk ízületi gyulladások és kopás, arthritis és arthrosis, motivációhiány, szellemi feszültség és kimerültség esetében. Azt mondják, hogy az öregedés folyamatát is lassítja. Alkoholproblémák esetében is segít. Tudatosítja az elfojtott agressziót, és segít, hogy bánni tudjunk vele.

Türkiz

A türkiz megszünteti az ingadozó kedélyállapotokat, a félelmet, depressziót, javítja a kedélyt. Helyreállítja a lelki harmóniát, erősíti intuiciónkat, mélyíti a meditációt
Leginkább a torok tájékára és a légutakra van hatással. Segíti a szervezet méregtelenítését és savtalanítását, így jó hatással van a vesére is. Hatással van ezenkívül az izületekre és az izmokra.

Unakit

Az unakit erősíti a szervezet öngyógyító erőit, minden terület regenerációjához használjuk. Alkalmas a betegségek megelőzésére, erősíti az immunrendszert. Javítja a belek, a máj és a tüdő működését is.

 

 


Copyright © 2009 Látássérültek Pilis Völgye Egyesülete