Szolgáltatásaink

ügyfélszolgálat:

2013 márciusa óta ügyfélszolgálati iroda nélkül működünk. A látássérültek gondjaival, problémáival egyénileg foglalkozunk, telefonos és e-mailes ügyfélszolgálatunkon keresztül.

Telefonos ügyfélszolgálat: kedd-csütörtök 10-16 óráig
Telefon:70-387-52-63
Email: pilisvorosvar@vgyke.com ; info@latasserultekpilisvolgye.hu

Az ügyfélszolgálat széleskörű szolgáltatásaival áll az érdeklődők rendelkezésére.

Szolgáltatások:

Szemünk fénye - látás-megőrző, látásjavító szolgáltatás

Ne a kezeddel láss, hanem a szemeddel!

Új szolgáltatást indít a Látássérültek Pilis Völgye Egyesülete Pilisvörösváron 2019. februártól.

A szolgáltatás tárgya: látás-megőrzés, látásjavítás szemtornával, szemjógával és különleges technikákkal, 2 hetenként 2 órás időtartamban. A foglalkozások során a résztvevők megtanulhatják és begyakorolhatják a szemtornát, melyet otthon is folytathatnak. Egyidejűleg bepillantást nyerhetnek a látásromlás fizikai és lelki hátterébe, hiszen a „szem a lélek tükre”

A foglalkozásokat az egyesület elnöke Peller Terézia vezeti, aki több évtizedes tapasztalattal rendelkezik. Felsőfokú gyógypedagógiai asszisztensi, talpreflexológiai, holistik pulsyng (lélekmasszázs) képzettsége mellett természetgyógyászati és táplálék-kiegészítő ismeretei vannak.

Egyesületünk tagjai között több gyógymasszőr van, így az Ő szakértelmüket is szükség szerint igénybe tudjuk venni.
A szolgáltatás ingyenes.

Olyan ismereteket és tudást kívánunk átadni, mely jelentősen javíthatja az éleslátást, ezzel javítva a mindennapi élet minőségét.
Várjuk azokat a szülőket és gyermeküket, nagyszülőket és felnőtteket, akik szeretnének javítani a látásukon, vagy a jelenlegi látásukat megőrizni.

HELYSZÍN:

Művészetek Háza
Pilisvörösvár, Fő u. 127.

A foglalkozások időpontjai az I. félévben 2 hetenként csütörtök délelőtt 10.00 órai kezdettel:

Személyes konzultációra is van lehetőség megbeszélés és igény szerint.

E-mail: pellerterezia@outlook.hu
Mobil: 06/30/302 7121

Személyi kísérő

Szolgáltatásaink közül a személyikísérő szolgálatot szeretném kiemelni. Ez az egyik nagyon fontos területe a látássérült emberek segítésének.

A látássérült emberek egyik fő nehézsége a közlekedés, egyik helyről a másik helyre való eljutás. Ez akadályozza őket a személyes ügyeik intézésében pl. önkormányzat, bank, posta, bevásárlás, orvosi rendelő, fodrász, uszoda, színház, stb. E súlyos nehézség megoldása érdekében személyi kísérőszolgálatot vehetnek igénybe a látássérültek. A kísérő személy, egy látó egészséges ember, akit tiflopedagógus képez ki arra, hogyan bánjon a látássérült emberekkel.

Ezt szolgáltatás formájában valósítjuk meg oly módon, hogy a szolgáltatást igénybe vevő személy telefonon egyezteti az időpontot, amikor kíséretet szeretne igénybe venni. A kísérővel a megbeszélt helyen és időben találkoznak, majd az ügy elintézése után visszakíséri a kívánt helyre.

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete működtet kísérő szolgálatot, melynek szolgáltatásait vehetik igénybe megfelelő díjazás ellenében az érdeklődők.

LOUIS BRAILLE TÁMOGATÓ SZOLGÁLAT

Támogató szolgálatunk feladata a fogyatékos személyek lakókörnyezetben történő ellátása, elsősorban a lakáson kívüli közszolgáltatások elérésének segítése, valamint életvitelük önállóságának megőrzése mellett a lakáson belüli speciális segítségnyújtás biztosítása.

Szolgáltatási formák:

A személyi segítés és a szállító szolgálat szerződéskötéssel, előzetes bejelentkezés alapján történik, igénybevételekor térítési díjat kell fizetni.

Igénybe vehetik:

Azok a Budapest közigazgatási területén élő személyek akik szociálisan rászorultak. Szociálisan rászorultnak minősül az a  súlyosan fogyatékos személy, aki külön jogszabály szerinti fogyatékossági támogatásban, vakok személyi járadékában, illetve magasabb összegű családi pótlékban részesülő személy. Szükséges a fogyatékosság fennállásának orvosi dokumentációkkal való igazolása.

Elérhetőségek:
Cím: 1146 Budapest, XIV. kerület, Hermina út. 57.
E-mail: tszolgalat@vgyke.com
Központi tel.szám: +36 1 384 55 41
Koordinátor T: +36 70 387 52 62

ELEMI REHABILITÁCIÓ

A Buda-környéki Látássérültek Közhasznú Egyesületének (BULÁKE) Szem(l)életmód Rehabilitációs Központja azzal a céllal jött létre, hogy személyre szabott rehabilitációs szolgáltatást nyújtson a Közép-magyarországi régióban (Budapest, Pest megye) és a Közép-dunántúli régióban (Fejér megye) élő látássérült személyek számára.

Elsősorban azokat az embereket várjuk, akik felnőttkorukban váltak látássérültté és betöltötték 16. életévüket. Egyesületünk szívesen nyújt segítséget a fiatalabbaknak és azoknak is, akik gyermekkorukban veszítették el látásukat. Ezen kívül kiemelt figyelmet fordítunk azokra az emberekre, akik látássérülésük mellett egyéb fogyatékossággal, vagy társuló betegséggel élnek.

Szolgáltatásaink ingyenesen, egyesületi tagságtól függetlenül vehetők igénybe. A rehabilitáció során a látássérült személyek képzett szakemberek segítségével (rehabilitációs szakember, gyógypedagógus, szociális munkás, informatikus) sajátítják el azokat a technikákat, amelyek segítségével felkészülhetnek az önálló életvitelre.
http://www.szemleletmodrehab.hu/

Copyright © 2009 Látássérültek Pilis Völgye Egyesülete